ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ε-TWINNING

Στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών το σχολείο μας συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό συνεργατικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης ?e-Twinning?. Οι τάξεις οι οποίες  συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι Ε? και ΣT?.
Το όνομα του προγράμματος είναι «Knowingme,knowingyou» (Γνωρίζοντας εμένα, γνωρίζοντας εσένα) . Οι μαθητές κάθε σχολείου θα συλλέξουν πληροφορίες για τη χώρα τους και θα τις στείλουν στο σχολείο συνεργάτη, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία μιας ψηφιακής παρουσίασης που θα αναδεικνύει τα πολιτισμικά αγαθά της χώρας του αδελφού σχολείου. Η διάρκεια εκτιμάται ότι θα είναι 7 μήνες και θα υπάρχει διαθεματική προσέγγιση αφού εκτός από τις Ξένες Γλώσσες, τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν και γνώσεις τους από άλλα μαθήματα όπως  Γεωγραφία, Ιστορία, Γλώσσα και Λογοτεχνία και Πληροφορική. Σκοπός του προγράμματος είναι η παρουσίαση πολιτισμικών στοιχείων της χώρας μας και η γνωριμία των παιδιών με τον πολιτισμό των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι εταίροι αναλογιζόμενοι και τις ομοιότητες και διαφορές που υπάρχουν. Τα παιδιά επίσης θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους ικανότητες στα Αγγλικά ενώ λόγω της ηλεκτρονικής διάστασης του προγράμματος θα εξοικειωθούν και με τη χρήση των ΤΠΕ όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail), εργαλεία παρουσίασης (powerpoint), chat, τηλεδιασκέψεις (videoconferencing), ψηφιακές φωτογραφίες κ.α.

Για να δείτε ηλεκτρονικά τα προφίλ των μαθητών μας στα πλαίσια του προγράμματος "E-Twinning",κάντε κλικ στη φωτογραφία.

COVER 

E-Twinning


Oι μαθητές του σχολείου παρουσιάζουν την Ελλάδα, αλλά και τη Φούρκα και το Κασσανδρινό.Υπάρχουν γεωγραφικές πληροφορίες, καθώς και φωτογραφίες.

Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία.

My country Greece

Famous cities  landmarks


Επόμενη θεματική ενότητα με την οποία ασχοληθήκαμε ήταν το ελληνικό φαγητό. Παρουσιάσαμε τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα, δίνοντας πληροφορίες για τα υλικά, αλλά και για την προέλευση της ονομασίας τους.Δείτε την παρουσίαση και καλή μας όρεξη!

Greek Food

Ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, οι μαθητές του σχολείου μας θα ανταλλάξουν ευχετήριες κάρτες με τους μαθητές της Τσεχίας και της Ισπανίας.Οι κάρτες μας είναι χειροποίητες και ανυπομονούμε να δούμε και τις κάρτες που μας έστειλαν οι "διαδικτυακοί" μας φίλοι.Επίσης, μέσω του project μας τους παρουσιάσαμε  τα ήθη και έθιμα του τόπου μας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε όμως και τις συνταγές για τα δύο αγαπημένα γλυκά αυτής της περιόδου, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.Τέλος, τραγουδήσαμε την Ελληνική εκδοχή του τραγουδιού "Silent Night" (Άγια Νύχτα), τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων, καθώς και ένα αγγλικό παιδικό τραγούδι, το "Santa Claus is coming to town". Απολαύστε τα και καλές γιορτές!

Christmas Traditons in Greece


Λίγο πριν κλείσουμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων παραλάβαμε τις κάρτες που μας έστειλαν οι Καταλανοί και Τσέχοι φίλοι μας ενώ τους στείλαμε και εμείς τις δικές μας με τη νέα χρονιά.Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τις κάρτες που έλαβαν και τις οποίες θα κρατήσουν ως ενθύμιο της συνεργασίας μας.Ρίξτε και εσείς μια ματιά στις κάρτες που εμείς φτιάξαμε καθώς και σε εκείνες των συνεργατών μας.


Catalan cards1 Catalan cards2

Czech cards Greek cards1

Greek cards2 Greek cards3

Greek cards4

Με τη νέα χρονιά ασχοληθήκαμε με τις ενότητες Μουσική και Διασημότητες. Παραθέσαμε σε μια παρουσίαση τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες καθώς και χαρακτηριστικά μουσικά κομμάτια και χορούς που συνδέουμε με την Ελλάδα.

 Ακόμη,παρουσιάσαμε της διασημότερους Έλληνες ανα την υφήλιο.

Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να δείτε τις παρουσιάσεις.

Παρουσίαση4

Παρουσίαση5

Famous Greek Products

Sports

Οι τελευταίες ενότητες με τις οποίες ασχοληθήκαμε είναι οι εθνικές μας εορτές και η πλούσια ελληνική μυθολογία.
Τέλος, αφού συλλέξαμε τις πληροφορίες που μας έστελναν τόσο καιρό οι Καταλανοί φίλοι μας,ετοιμάσαμε μια παρουσίαση γι'αυτούς.Σε αυτήν μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του τόπου τους και της κουλτούρας τους.

National Celebraions 1

Greek mythology 1

SpainCatalonia