cover1Κάντε κλικ  εδώ για να δείτε την εφημερίδα μας σε ηλεκτρονική μορφή

Μαθητικές Ματιές

Με μια πανέμορφη σχολική γιορτή για τη λήξη σχολικού έτους αποχαιρέτησαν οι μαθητές της Έκτης τάξης το σχολείο τους το απόγευμα της Πέμπτης 12 Ιουνίου 2014.Μια γιορτή ευχάριστη, γλυκιά, νοσταλγική.

Οι μαθητές μας παρουσίασαν ένα θεατρικό σχετικό με τον Ελληνικό Κινηματόγραφο κάνοντας τους μεγαλύτερους να αισθανθούν για λίγο παιδιά. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η μικρή ταινία-αφιέρωμα στους μαθητές της Έκτης τάξης που προβλήθηκε στο χώρο του σχολείου παρουσιάζοντας φωτογραφίες από τις όμορφες στιγμές που πέρασαν αυτά τα έξι χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο. Ακολούθησαν μουσικοχορευτικά δρώμενα, τραγούδια, έπαινοι ?βραβεία φιλαναγνωσίας, αποχαιρετιστήριοι λόγοι από τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων και στο τέλος δόθηκαν αναμνηστικά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης αποχαιρετώντας τους.


ΚΑΛΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το σχολείο μας στις 30 Μαϊου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Καλάνδρας.Σκοπός μας, οι μαθητές μας να γνωρίσουν και να συσφίξουν τις σχέσεις τους με μαθητές ενός άλλου γειτονικού σχολείου μέσω κοινών δρώμενων-δράσεων.

DSCN0076  DSCN0068

DSCN0081  DSCN0110

DSCN0115  DSCN0120

Την Τετάρτη 28 Μαΐου το σχολείο μας επισκέφθηκε το Πλατανόδασος, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κατερίνης. Οι μικροί μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτό το μαγευτικό δάσος από υπεραινώβια πλατάνια με γάργαρα τρεχούμενα νερά γεμάτα ψάρια.Ακόμη είδαν διάφορα ζωάκια (ελάφια, πάπιες, κότες καθώς και πουλάκια με λογιών λογιών χρώματα) ενώ έπαιξαν στην παιδική χαρά.Στην επιστροφή σταματήσαμε στον πολυχώρο "Mediterranean" για να απολαύσουμε λίγες στιγμές χαλάρωσης στην παραλία.

DSCN0063 

DSCN0067

Από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 12 Μαΐου 2014 διοργανώθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με τίτλο «Βιβλιο-τρεχάλα Φιλαναγνωσίας». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση της Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης-Τμήμα Γ? Μαθητικών θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές των Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων και της Τάξης Υποδοχής με υπεύθυνες τις δασκάλες Βαϊου Αργυρή, Λαβδάκη Σταματία και Μητσογιάννη Δήμητρα.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υλοποίησαν τις πέντε δράσεις φιλαναγνωσίας για τα βιβλία που διάβασαν.

Τα βιβλία με τα οποία ασχολήθηκε η Ε΄ τάξη ήταν:

1.Τα περιστέρια και ο μαρμάρινος κόσμος(Ιστορία και Πολιτισμός)

2. Η μαμά κάνει απεργία(οικογένεια)

3.Στο νησί με τα κρυμμένα μυστικά (οικολογία)

4.Οι περιπέτειες του Επιθεωρητή Σέλοκ του σέλινου-Στα πράσα!(διατροφή)

5.Ματίλντα(φιλαναγνωσία)

Η ΣΤ? τάξη διάβασε τα εξής βιβλία:

1.Πέντε παιδιά και μία ληστεία(κοινωνία και φιλία)

2.Ομάδα Σατσώκ (κοινωνία και φιλία)

3.Το μυστικό των Φιλικών(Ιστορία και πολιτισμός)

4.Αχ, αυτός ο Όμηρος!(Ιστορία)

5.Εικονογραφημένη μαμά(οικογένεια).

Τα παιδιά της Τάξης Υποδοχής διάβασαν:

1.Η μαμά κάνει απεργία(οικογένεια)

2.Ιστορίες για δειλούς και θαρραλέους(σχολικός εκφοβισμός)

3.Ψαρόσουπα(οικολογία)

DSCN0006     DSCN0007

DSCN0009     DSCN0016

DSCN0018     DSCN0023

DSCN0037     DSCN0038

DSCN0039     DSCN0040

DSCN0041


Χειροποίητα κεριά με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής έφταξαν οι κυρίες Ανθούλα Βαλάση και Λεμονιά Τζέκη στο χώρο του σχολείου.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν έκδηλος και αφότου τελείωσε η διαδιακσία οι δύο κυρίες ανταποκρίθηκαν στις απορίες των μαθητών μας.

2c52da91-f04e-4484-93ca-50f519002973wallpaper