Το Ολοήμερο σχολείο είναι ένας θεσμός που κατακτήθηκε για τους μαθητές που οι γονείς τους επιθυμούν να παραμείνουν περισσότερες ώρες στο σχολείο διευκολύνοντας έτσι τους μεν γονείς στις επαγγελματικές - οικογενειακές υποχρεώσεις τους, τους δε μαθητές να έχουν βοήθεια στην προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης μέρας και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους με επιλογή ειδικών μαθημάτων.

Από το επόμενο σχολικό έτος (2016-2017) όμως αλλάζουν κάποια δεδομένα γενικά στη λειτουργία του σχολείου αλλά και του Ολοήμερου τμήματος που τα σημαντικότερα είναι τα εξής:

  • Όλες οι τάξεις (Α΄-Β΄-Γ-Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄) θα σχολάνε στο 6ωρο (13.15).

ΔΕΝ θα υπάρχουν 5ωρα(12.25) & 7ωρα(14.00), όπως φέτος.

  • Το Ολοήμερο θα λειτουργεί ως εξής:
  • 1η ώρα: 13.20-14.00 Σίτιση μαθητών
  • 2η ώρα: 14.15-15.00 Μελέτη-προετοιμασία
  • 3η ώρα: 15.15-16.00 Αθλητισμός-Αγγλικά-Η/Υ-Θεατρική Αγωγή

Σημ.: Η σειρά 2ης & 3ης ώρας μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα (Να γίνουν δηλαδή κάποιες μέρες 2η ώρα τα ειδικά μαθήματα και 3η ώρα η Μελέτη-προετοιμασία)

Δυνατότητα αναχώρησης από το Ολοήμερο υπάρχει μόνο μετά τη 2η ώρα (15.00) ή την 3η ώρα(16.00)

  • Δυνατότητα να εγγραφούν έχουν οι μαθητές των οποίων οι γονείς (και οι δύο) εργάζονται ή είναι άνεργοι προσκομίζοντας στο σχολείο τη βεβαίωση του φορέα εργασίας για υπαλλήλους ή πρόσφατη βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα για αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες ή την κάρτα ανεργίας Μπορούν ακόμη να εγγραφούν μαθητές των οποίων οι γονείς ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνες, μονογονεΐκές, χρόνιες παθήσεις κ.α)
  • Σημαντικό! Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει Ολοήμερο τμήμα στο σχολείο μας πρέπει να εγγραφούν τουλάχιστον 14 μαθητές, οι οποίοι θα φοιτούν καθημερινά και μέχρι την ώρα που θα δηλώσει ο γονέας. Αν δεν συμπληρωθεί αυτός ο αριθμός η λειτουργία του ολοήμερου τμήματος αναστέλλεται για ένα χρόνο. Για να λειτουργήσει τμήμα Πρόωρης Υποδοχής το πρωί (7.00-8.00) πρέπει να εγγραφούν τουλάχιστον 7 μαθητές (από τους 14 του Ολοήμερου τμήματος) με την προϋπόθεση να εργάζονται και οι δύο γονείς.
  • Η αίτηση εγγραφής θα δοθεί από το σχολείο σε όσους γονείς ενδιαφερθούν και πρέπει να επιστραφεί συμπληρωμένη μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.